Wadschier.dk - Slægtsforskning og digitaliserede kilder

Artikler om slægtsforskning

Nedenstående er oversigt over artikler jeg har skrevet om forskellige emner indenfor slægtsforskning. En del omhandler slægtsforskning på nettet i et eller andet omfang, men der er også artikler som gennemgår andre temaer. Benyt muligheden for at kommentere - se kommentarfelterne under selve artiklerne.

Artiklerne henvender sig til alle med interesse for slægtsforskning og spænder fra nybegynderen til den mere øvede og er derfor meget varrierende i omfang.Opbygning af slægtstræer og afgrænsning af oplysninger

Udgivet: 15. december 2013 - Opdateret: 15. december 2013

Der kan være fordele og ulemper i omfanget af oplysninger man registrer i sin slægtsdatabase. Ud over denne diskussion præsenteres eksempler på mere eller mindre kendte kilder som kan bruges til at udvide stamtræet.

Gør brug af materialet på lokalarkiverne

Udgivet: 21. december 2012 - Opdateret: 20. juni 2013

Over 500 lokalarkiver er spredt ud over landet og ligger inde med store mængder materiale som du kan bruge i din slægtsforskning. Læs hvordan du får kontakt til arkiverne og hvordan du søger i deres materiale.

Overvejelser om at udgive sin slægtsforskning på nettet

Udgivet: 10.december 2012 - Opdateret: 1. juli 2013

Hvilke fordele og ulemper er der ved at lægge sin private slægtsforskning på nettet? Hvad siger lovgivningen? Hvad siger samvittigheden?

Kildekritik – et vigtigt grundlag

Udgivet: 11. september 2012 - Opdateret: 1. juli 2013

Et af de vigtigste punkter i slægtsforskning er at være kildekritisk. Læs hvordan du forholder dig kritisk til de informationer du møder.

Slægtsforskning med Google - eller hvordan man stiller de rigtige spørgsmål

Udgivet: 17. juni 2011 - Opdateret: 14. april 2012

Introduktion til brug af søgemaskinen Google i forbindelse med slægtsforskning. Benyt Googles muligheder for at optimere din søgning og få mere relevante resultater. Der lægges vægt på praktiske eksempler.

Sidst opdateret 17-1-2020
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Bruger:

Kodeord:

     Glemt kode      ? 

Følg Wadschier.dk på Facebook    Følg Wadschier.dk på Twitter    Tilmeld Wadschier.dk RSS Feed


Tilmeld nyhedsbrev
  
    Tweet