Wadschier.dk - Slægtsforskning og digitaliserede kilder

Min slægtsforskning

Primært interesserer jeg mig for mine børns aners historie, men alle blodbeslægtede medtages i et vist omfang. Særligt er medtaget efterslægt for nogle af grenene for udvalgte slægtsnavne. Det er kun personernes stamdata som vises her på siden, men du er velkommen til at kontakte mig hvis du ønsker eventuelle yderligere oplysninger. Jeg er interesseret i udveksling af billeder, dokumenter, lydoptagelser mv., og hører gerne nærmere hvis du ligger inde med materiale af relevans for de i slægtsdatabasen optrædende familier. Desuden hører jeg også gerne hvis du har kommentarer, tilføjelser eller rettelser til oplysningerne. Under menupunktet aneefterlysninger finder du personer som jeg er helt eller delvist gået i stå med.

Mine børns aner stammer næsten udelukkende fra det nuværende Jylland, med enkelte grene fra Fyn - fortrinsvist fra Vends herred. Der er desuden et par udlændinge imellem, men disse kender jeg desværre ikke meget om endnu. Tre slægtsnavne har særligt min interesse, det drejer sig om Børlum, Debois og Vadskiær / Wadschier.

For enkelte sognes vedkommende er der høj forekomst i databasen. Det drejer sig om Harboøre, Hylke, Kauslunde, Lemvig, Skanderborg, Skanderup (Hjelmslev herred), Staby og Vejlby (Vends herred).

Via slægtsdatabasens forside kan der navigeres i selve databasen. Der er mulighed for søgning efter person eller sted, samt mulighed for visning af stamtræer - både ane- og efterkommertræer. Databasen opdateres løbende og indeholder i øjeblikket 0 personer. Du kan se en fuld liste over alle efternavnene. Bemærk at navnene ikke er standardiseret, hvorfor disse bør søges under alternative stavemåder.

Jeg lægger stor vægt på at mine oplysninger kan dokumenteres, hvilket langt de fleste også kan og er. Desuden bestræber jeg mig på kun at have informationer fra primære kilder, hvis dette har vist sig muligt. Dog vil der optræde informationer som jeg endnu ikke har fundet tilstrækkelig dokumentation for. Ligeledes optræder information fra sekundære kilder, disse omfatter nogle af de ældre generationer, det vil sige før ca. 1650.

Desuden skal fremhæves at nulevende naturligvis ikke optræder i databasen, ligesom øvrige regler i persondataloven overholdes. Derudover har jeg været temmelig tilbageholdende med offentliggørelse af informationer som juridisk set er accepteret, men af etiske hensyn er udeladt. Derfor optræder personer født efter 1880 samt døde efter 1940 ikke.

Sidst opdateret 17-1-2020
 

Bruger:

Kodeord:

     Glemt kode      ? 

Følg Wadschier.dk på Facebook    Følg Wadschier.dk på Twitter    Tilmeld Wadschier.dk RSS Feed


Tilmeld nyhedsbrev
  
    Tweet