Wadschier.dk - Slægtsforskning og digitaliserede kilder

Generel søgevejledning

Det er muligt at benytte wildcards/jokertegn, "_" erstatter ét tegn, mens "%" erstatter ét eller flere. F.eks. vil en søgning på "la%", finde Lars, Laurs, Laurits mv., en søgning på "%mølle" finder Kustrup mølle, Røjle mølle mv., mens søgning på "Ann_", vil finde Anna og Anne.

Alle personer er registreret under ét efternavn. Dvs. f.eks. Peter Hansen Bundgård er registreret under fornavnet "Peter Hansen" og efternavnet "Bundgård".

Skiftejurisdiktioner på Fyn

Databasen kan bruges til at finde under hvilken arkivskaber et eventuelt skifte skal søges. Dette afhænger af hvilket sted vedkommende døde samt dennes stand.

Skiftejurisdiktionerne på landet for Fyn og øerne frem til ca. 1850 er medtaget i databasen. Efter denne tid overgik skifteopgørelserne til birkedommerne, herreds- og byfogederne. Købstæderne er derfor ikke med, men kan findes under de respektive byfogeder for Odense, Middelfart, Bogense, Kerteminde, Nyborg, Svendborg, Fåborg, Assens, Rudkøbing og Ærøskøbing. Databasen omfatter ikke herredsfogederne og birkedommerne. En lokalitet kan have forskellige betegnelser og disse er derfor medtaget. Der kan ligeledes være tale om at en given lokalitet gennem tiden har hørt under flere sogne, hvorfor lokaliteten er indført under flere sogne.

Der er flere muligheder for søgning. Enten kan der søges på stednavn i alle sogne, søgning kun på sogn eller en kombination af et stednanvn i et givent sogn. Der er mulighed for at benytte wildcards, hvor "%" angivet ét eller flere tegn, mens "_" erstatter ét tegn. På resultatoversigten vil der være direkte link til oversigtsside hvis der er affotograferinger tilgængelige her på siden for den pågældende arkivskaber. Såfremt der er afskrift af denne vil det også fremgå på denne oversigtsside. Der vises maximum 100 resultater.

Skiftejurisdiktioner for Fyn
Stednavn:
Sogn:
 

Kildehenvisninger

Stednavneregister til godsejernes skifteprotokoller til 1850 i Landsarkivet for Fyn af Anne Riising, 1983
Autoriserede stednavne i Danmark
Krabsens stednavnebase

Sidst opdateret 17-1-2020
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Bruger:

Kodeord:

     Glemt kode      ? 

Følg Wadschier.dk på Facebook    Følg Wadschier.dk på Twitter    Tilmeld Wadschier.dk RSS Feed


Tilmeld nyhedsbrev
  
    Tweet