Wadschier.dk - Slægtsforskning og digitaliserede kilder

Aktuelle projekter

Sognefogeder

Opbygning af database med danske sognefogeder 1971-1973.

Læs uddybende vejledning

Antal sognefogeder: 2142


Indsatte fanger i Viborg tugthus

Der kan indtastes fangeprotokoller for Viborg tugthus indsatte. Søg blandt de allerede indtastede indsatte.

Læs uddybende vejledning

Statistik

Antal indtastede fanger: 2.257


Skifte- og fæstearkivalier

Indtastning af skifte- og fæsteprotokoller i database så der lettere kan søges i disse. Søg i allerede indtastet materiale ved at vælge i menupunktet afskrifter.

Læs uddybende vejledning

Statistik

Antal indtastede poster: 31.133

Antal indtastede opslag: 4.790

Antal indtastade kilder: 109

Introduktion til indtastning af kilder

Bemærk: Indtastningsprojekterne er stoppet!

Brugerregistrering giver kun mulighed for at indtaste kilder - alt andet er frit tilgængeligt.

Det er muligt, som registreret bruger, at lave afskrift eller indeksering af et udvalg af de affotograferede kilder, bøger mv. som findes her på siden. Der er tale om crowsourcing projekter hvor interesserede bruger bidrager til opbygningen af fælles tilgængeligt materiale. Nedenunder findes en kort beskrivelse af processen.

Formål og baggrund

Formålet er at øge tilgængeligheden af materiale for flest muligt samt afkorte tidsperspektivet i søgningen. Det betyder at de indtastninger der foretages af kilderne, bøgerne mv. straks bliver tilgængelig for alle her på siden. Der kan søges i det indtastede materiale under menupunktet Afskrifter her på siden. På resultatsiden vil der optræde direkte link til den pågældende indførelse samt i nogle tilfælde mulighed for at foreslå rettelse eller tilføjelse. Det tilstræbes at de mulige kilder til indtastning ikke allerede findes i afskrift andet sted på nettet. Der linkes derfor til allerede eksisterende afskrifter.

Indtastningsprocessen

Da der er tale om forskellige indtastningsprojekter vil indtastningsprocessen også varriere. Efter registrering af bruger kan der logges ind og vælges blandt de mulige materialer. Skulle der f.eks. være en kilde som ikke figurerer på listen, som du er meget interesseret i at indtaste er du velkommen til at kontakte mig. Har du forslag til nye spændende projekter hører jeg gerne nærmere. Nedenfor gives kort beskrivelse af indtastningsprocessen for arkivalier. Til venstre kan du se en liste over de aktuelle indtastningsprojekter.

Selve indtastningssiden for arkivalier kan afprøves, der vil være et varrierende antal felter afhængig af kildetype. Efter indtastningen kan den i nogle tilfælde gennemgås for tastefejl, mangler mv. Straks herefter bliver det muligt at søge i den.

Der er bl.a. mulighed for at lave afskrifter af en række navneregistre til skifteprotokoller. For disses vedkommende er der en række værdifulde oplysninger som ikke er medtaget fra originalkilderne. Tanken er at afskrifterne af navneregistrene på sigt kan udvides med de udeladte oplysninger f.eks. arvinger, lavværger mv. når originalkilderne bliver affotograferet. Dvs. de ekstra oplysninger kan tilføjes de eksisterende afskrifter.

Hvis du allerede har lavet afskrifter af kilder som findes her på siden er du velkommen til at kontakte mig såfremt du ønsker dem tilgængelige.

For de aktuelle projekter vedkommende kan du læse uddybende vejledninger - se boksen til venstre.

For at komme igang med kildeindtastningen skal du først oprette dig som bruger.

Sidst opdateret 17-1-2020
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Bruger:

Kodeord:

     Glemt kode      ? 

Følg Wadschier.dk på Facebook    Følg Wadschier.dk på Twitter    Tilmeld Wadschier.dk RSS Feed


Tilmeld nyhedsbrev
  
    Tweet